dagbog fra 8 uger til 2 år

Kleo 4 mdr.

De første 2 mdr. med Kleo

Vi har nu haft Kleo i 2 mdr, og hvilke 2 mdr! Der er virkelig gang i hende. Vi havde inden vi hentede hende bygget hundegård og den er guld værd.
Kleo er i sin hundegård når hun er alene hjemme, det tog lidt tid at vende hende til det. Vi startede med at fodre hende i hundegården hver morgen. Ind med hund og foder. Vi dryssede en håndfuld pølser i små stykker rundt i gården og lagde et griseøre ind i hundehuset, i starten blev vi i haven og lukkede op for hende så snart hun var færdig med at spise. Efterhånden ventede vi i længere og længere tid. Vi sad i haven hvor hun kunne se os og lukkede hende først ud når hun var helt rolig. Efter en uge begyndte vi at gå ind og ud af huset nogle gange. Vi gik frem og tilbage uden at reagere på Kleo, og hun stak i et hyl hver gang vi forsvandt af syne i starten, vi sluttede af med at side i haven til hun var helt rolig hver gang, efter en uges tid holdt hun op med at hyle når vi gik og vi begyndte at blive væk i længere og længere tid. Det gik faktisk stærkt herfra, efter yderligere en uge var vi oppe på 3-4 timer hvor Kleo ikke sagde en lyd.
Så startede vi på arbejde igen efter ferien. Den første uge havde vi farmor til at komme kl. 11 og passe Kleo til vi kom hjem dvs. hun var alene fra kl. halv 8 til 11, efter 3 uger hvor vi langsomt øgede tiden er vi nu nået til at Kleo kan være i sin hundegård fra 7 til 14 hver dag uden at hyle.

Så snart vi kommer hjem bliver Kleo lukket ud af sin hundegård og så er der liv i huset.
Kleo er i alt, der skal prøve smages, bides og slæbes på alt, sofa ,stole, blade, bøger ,cd’er osv. Vi har, ind til nu, ikke mistet noget værdifuldt, men det kræver godt nok en vågen person konstant når Kleo er i hopla. Det er selvfølgelig anstrengende, men samtidig er det super godt når man tænker på hvad Kleo gerne skulle bruges til, en så nysgerrig hvalp er meget nemmere at arbejde med, og arbejde det vil hun gerne!

Vi har brugt meget tid på alm. God hundeopførsel, dvs. vi har været i byen og gå på gågaden, ved stranden, i skoven og masser af andre steder, derudover har vi været på besøg bla. Hos farmor så Kleo med tiden kan lære, at ligge roligt når hun er med på besøg. Vi har også været på besøg på et kontor, i en butik og på en fabrik med masser af larm, alt har Kleo taget med knusende ro, det eneste som kunne forstyrre roen lidt i starten, var stor gøende hunde og skrigende børn, dem er Kleo stadig ikke helt tryg ved.
Alle disse ting vil vi arbejde videre med og alle de ting vi gør i dagligdagen, prøver vi at bruge til træning af Kleo. Vi har så vidt mulig begge hunde med overalt og det vil vi fortsætte med.

Vi startede med at gå de første små spor, da vi havde haft Kleo i en uge. Sporet blev lagt i medvind, ca. 5 meter med små skridt og en godbid i hvert fodspor, sporet lå ca. en halv time inden vi satte hende på. I starten var vi to mand. En som kravlede ved siden af Kleo og en som gik bagved og holdt linen stram, så hun ikke gik for hurtigt frem og missede nogle af godbidderne.
Nu kan vi gå spor selv, skridtene er blevet lidt længere, men vi går stadig kun medvindsspor og de er nu 10-12 meter og vi går normalt 3 efter hinanden.
Vi går kun spor 1-2 gange ugentlig det er ikke nok, men det er svært at finde egnede arealer på denne tid af året. Til efteråret er det planen at vi skal gå spor hver dag, og så skal det nok gå hurtigt fremad.

Vi er også startet med frit søg. Det tog lidt tid at få Kleo kørt nok op på en genstand, men efter forskellige forsøg, endte vi med en rulams handske i en ca. 50 cm lang snor. Den kan trækkes rundt i græsset foran Kleo og dermed gøres rigtig spændende, når hun er kørt rigtig op løber man ud og gemmer handsken så hun ikke kan se den, og hun sendes så ud i modvind for at finde den.
Det går rigtig godt nu, jeg regner med at begynde med andre genstande om kort tid, tanken er at starte langsomt med fx en sok, og når hun også løber efter den, finder vi flere forskellige ting, for til sidst at gemme alt muligt som sko, plastikting osv.

Rundering er vi startet med for 14 dage siden. Det var lidt et problem at få Kleo til at gø, vi var igennem flere forsøg, men til sidst fandt vi ud af at en boldt i snor kombineret med Hans Jørgen som er en af de dygtige trænere i vores klub, var løsningen. Jeg holdt Kleo i snoren, Hans Jørgen stod så langt væk at Kleo lige nøjagtig ikke kunne nå ham. Han legede med bolden og kørte den rundt i græsset osv. I lang tid.
Kleo blev til sidst så frustreret over ikke at kunne nå bolden, så hun sagde vov, i samme øjeblik fik hun bolden. og så legede Hans Jørgen med hende med den.
Efter tre aftener havde hun forstået at det var lyden som gav gevinst, så gik det stærkt og vi er nu allerede der, hvor figuranten kan gemme sig og Kleo kan finde ham eller hende og gø til hun får sin boldt. Hun skal stadig se figuranten løbe væk med bolden men jeg tror ikke det tager lang tid før det ikke er nødvendig længere.

Vi er ikke begyndt rigtig med den egentlige lydigheds dressur endnu. Kleo kender kommandoen sid den bruger jeg når hun skal have snor på og af.
Hun kender også kommandoen dæk, men hun bliver givet fri efter ganske kort tid, og jeg har ikke forsøgt at gå fra hende endnu.
Stå, er jeg så småt begyndt at træne, men stadig kun lige op at stå og så fri.
Lineføring træner jeg heller ikke endnu. Mest fordi Kleo er meget førerfikseret, og jeg vil gerne have alle de øvelser som kræver at hun kommer ud på afstand af mig lidt på plads, før jeg starter med selve kontaktøvelserne.
Alt i alt går det rigtig godt. Kleo har det rigtig sjovt når vi træner, men alt træning foregår også som en leg. Det er vigtigt for mig at hunden har det mindst lige så sjovt som mig. Hvis ikke Kleo har det sjovt, så stopper jeg. Jeg vil gerne gå til konkurrence med hende, men det skal være sjovt for både hund og fører.

Jeg synes vi er nået langt på de 2 mdr. der er gået, men det havde ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke alle fra vores klub havde hjulpet så meget. Stort tak til jer alle sammen fra Kleo og mig, og i slipper ikke for os endnu. Vi skal bruge hjælp i lang tid endnu.Kleo er dyr i drift

Øv Øv Øv  Dumme mig jeg har gjort den åbenlyse fejl at sove længe, Kleo står normalt op kl. halv 6, det er tidligt når man har fri.
Jeg havde fri fredag, jeg stod op med Kleo kl. halv 6 luftede hende, gav hende et grise øre og gik i seng igen, hvor dum kan man være.
Mine briller er gnasket, mine ekko støvler er også væk.
Brillerne har jeg været nede og bestille nye af 7000,00 kr. støvlerne har jeg ikke råd til nu.
Kryds fingre for en ikke for kold vinter.
Hvem vil købe en billig Tervueren hvalp?

kleo 5 mdr.

 

Kleo er nu blevet 5 mdr. Det går fremad med træningen, vi har haft en lille pause fordi hun tabte tænder, men de nye er nu fint fremme og vi er så småt gået i gang igen.

 

Frit søg går strålende det har Kleo fattet nu, hun bliver stadig sat lidt op med en genstand ved søgefjeldet men kan så søge og finde to genstande.

Hun giver ikke op men søger ihærdigt til hun har fundet dem, afleveringen går fint så snart en genstand er fundet kommer hun styrtende og vi leger lidt med genstanden og så bliver hun sent i feltet for at finde den næste.

 

Rundering går også fint, Kleo skal stadig se figuranten løbe væk med bolden men man kan nu gå helt i skjul og hun har en fin halsgivning, vi har stadig ikke prøvet på at få hende til ikke at hoppe op, men det skal nok komme.

 

Vi er startet med aport men her gik det lidt galt da hun skiftede tænder, jeg var ikke opmærksom nok og fik slået hende lidt på tænderne da vi legede med pinden efter afleveringen,  så vi har haft aport pinden gemt væk en periode, jeg er startet så småt igen og det ser ud til at hun har glemt at det gjorde ondt.

 

Dæk øvelsen går fint jeg kan gå et par meter væk nu og Kleo har helt sikkert forstået øvelsen nu skal vi bare have tid og afstand bygget langsomt på, det tager vi stille og roligt over de næste måneder.

 

Lineføring går fint koncentrationen er ikke så lang så 5-10 min er rigeligt, men det er også en øvelse hvor jeg vil have fuld kontakt hele tiden så det er meget krævende for både hund og fører.

Det skal nok komme og det bliver flot når vi kan det.

 

Sid er den øvelse som virker bedst, Kleo er meget glad for at sidde det er nok fordi hun har gjort det fra starten når linen skal på, når vi skal ud og ind af en dør osv.

En godbid i hånden og Kleo kan sidde hvor som helst og når som helst.

 

Stå øvelsen er stadig på begynder stadiet jeg trækker hende op at stå med en godbid, roser og giver godbidden og siger fri når den er spist.

 

Spor er vi faktisk ikke kommet videre med vi går kun 1-2 gange ugentlig vi mangler simpelthen arealer tæt på.

Det bliver nemmere nu hvor hestene snart skal ind på stald vi har to marker tæt på som jeg kan bruge så snart dyrene er væk.

 

Kleo er stadigvæk meget livlig, der skal ske noget når vi er hjemme. Jeg bruger meget tid med hende og det giver gode resultater.

Alt den tid vi bruger er en eller anden form for træning, træning i at være rolig når mor taler med andre, træning i at stå stille medens man bliver børstet, træning i at hente og bringe når vi leger på plænen osv.

Bare det at ligge i mors arm midt på gulvet er også skønt, Kleo er meget kærlig og venlig over for alle, hun er stadig ikke helt tryk ved små børn jeg håber det kommer med tiden, men det er også det eneste som kan forstyrre roen hos hende.

Vi har nu oplevet både fyrværkeri og torden og det er Kleo ikke bange for, det er jo dejligt.

Kleo 6 mdr.

Kleo 6 mdr.

 

Det går fortsat fremad med Kleo’s træning, men ikke helt så hurtigt mere.

Rundering har jeg valgt at starte helt forfra, Kleo havde/har en tendens til at nappe når hun bliver ivrig og ikke rigtig ved hvad hun skal, det kan blive et problem senere når vi skal til at gå til konkurrence, derfor har jeg valgt at starte forfra, vi indøver nu at Kleo ved kommandoen runder skal finde figuranten og side foran helt i ro, for at få sin belønning. Det er så tanken at putte halsgivningen på senere når det at side foran er helt fast.

 

Kleo har i øjeblikket nogle problemer med at høre!! Måske er hun døv? Ellers er hun bare ”vil døv”,

Alt træning foregår i alt fald i lang line lige nu, tumpen kan tit finde noget mere interessant end mor på træningspladsen.

Det er såmænd ikke så ualmindelig men lidt træls er det da.

 

Ellers er Kleo stadig en ualmindelig venlig og glad hundehvalp alle mennesker skal hilses på og det kan være ganske anstrengende at gå på fortovet for det er ikke alle som syntes at en hvalp på ca. 20 kilo er sød og vidunderlig især da ikke når den kommer springende og vil kysse alle på munden.

 

Hestene som gik på marken lige ved siden af os er nu kommet på stald, det er dejligt vi har nu god plads til at træne spor og det skal nok give resultater hurtigt.

Samtidig kan marken bruges til meget andet sjovt, den har et lille område med lidt træer og buske perfekt til frit søg, og der er masser af plads til at øve lineføring stå, sit og dæk.

 

Vi har været i sommerhus en uge med begge hunde det var dejligt og det var utrolig let at have Kleo med, hun opførte sig eksemplarisk, ingen ulykker af nogen art, det er dejligt.

Kleo har haft en kort periode fra vi kom fra ferie hvor hun hylede i sin hundegård, vi havde heldigvis en uge mere ferie da vi kom hjem så vi fik trænet det på plads igen.

Vi var i ferien oppe og besøge Gitta og Ole som har opdrættet Kleo, se billeder her på siden, det var dejligt at se dem og alle deres hunde igen og Kleo fik rigtig leget.

 

 

Kleo 7 mdr.

Kleo er blevet 7 mdr. og stille og roligt er mange ting blevet meget lettere, uden at vi rigtig har bemærket det, kan man pludselig efterlade Kleo i stuen, uden at hun har ødelagt noget når man kommer igen.

Kleo har ikke, (7-9-13 bank under bordet) ødelagt noget siden mine briller og vinterstøvler.

Det ville da være rart hvis det fortsatte sådan, vi har faktisk intet gjort for at få hende til at lade være, vi har hver gang Kleo havde en ting hun ikke måtte have, byttet det til noget andet, det ser ud til at have virket fint.

Kleo er tydeligt ved at blive stor, hun er begyndt at blive lidt vagtsom, knurrer og gør når der kommer nogen, halen er højt oppe og hun kan se helt farlig ud, men så snart vi rejser os og overtager, bliver hun igen den glade overstadige hvalp og det værste problem for gæster er hvordan man undgår, at blive væltet af en over kåd hundehvalp.

Træningen er ikke noget at råbe hurra for lige nu, lidt får vi da lavet men ikke alverden, Kleo er ved at blive gammel og senil, hun kan ikke huske hvad hun lærte for 1 time siden så vi glider lidt stille igennem, vi træner da, men ikke mere end 5-10 min af gangen og kun ting som jeg ved hun kan dvs. dæk sid og lineføring, lidt frit søg og Rundering som stadig er Kleo’s ynglings leg ,det skal der være plads til.

Vi går lidt spor men er ikke kommet meget længere, Kleo har for meget fart på og hun er slem til at bruge øjnene hvis hun får mulighed for det, der har jeg ikke været dygtig nok, jeg har haft for stor godbidder på sport og det skal rettes nu, vi skal have farten ned og næsen slået ordentlig til.

Det skal nu nok komme.

Hundegården er Kleo stadig meget glad for, hun har snart lavet den om til et månekrater der er store huller.

Hun får altid sin mad i hundegården også i weekenden, det er rart med den vane for så undgår vi eventuelle problemer mellem hende og Luna ved spisetid.

Kleo har et par gange knurret af os når hun havde et ben eller griseøre, det er heldigvis holdt op igen vi har trænet det meget og gør det stadig se:  http://www.netdyredoktor.dk/Hund/Hund_Hundeskolen/forebyg_madaggression.htm

Jeg har samtidig været nødt til at markere mig lidt mere, Kleo er blevet skammet ud et par gange fx i forbindelse med at hun vil springe ud efter cyklister. Det er en farlig ting og hun er ved at være så stærk at hun kan rykke mig omkuld, hvis hun springer uden at jeg har forudset det:

Jeg har en gang haft fat i nakken af hende og har lagt hende ned, det har heldigvis været nok, hun springer ikke efter cykler mere, det er ikke noget jeg er glad for at gøre, men jeg følte ikke jeg havde noget valg, det kan blive meget farlig både for cyklelisten og for Kleo, hvis hun rykker sig fri og kommer ud på vejen.

Alt i alt går det rigtig godt med guldklumpen, vi er meget glade for hende og der begynder at være lys forude, hun skal så men nok blive til en ganske fornuftig hund.

Se alle billederne på fotoalbums siden.

 

 

 

Kleo 8 mdr.

Kleo 8 mdr.

 

Kleo er blevet 8 mdr. og der er sket meget. jeg har trænet en del lydighed, der har været nogle problemer med indkald, Kleo vil meget gerne lege med andre hunde, det har gjort hende ”døv” når der er andre hunde i nærheden.

Heldigvis går det allerede meget bedre, jeg har trænet meget med en lang line og sørget for altid at have godbidder i lommen.

 

Så har vi fået Kleo lært selv at hoppe op i bilen, hun er ved at være meget tung og jeg har lidt problemer med min ryg, derfor har det været nødvendig at lære hende selv at hoppe ind i bilen, det tog kun ½ time og ¼ pakke skinke i tern at lære det, i det hele taget er skinke i tern et godt middel når man skal forklare Kleo noget, jeg tror hun ”hører godt med munden”, jeg bruger også skinke i tern på sporet, Kleo elsker det og det er nemt at arbejde med.

 

Kleo har oplevet sin første sne, det var sjovt, først vidste hun ikke rigtig hvad hun skulle stille op med det men der gik ikke lang tid før hun styrtede rundt i det.

Problemet ved sne er, at man med en hund som Kleo ikke kan gå spor i det, hvis der er den mindste mulighed for at bruge øjnene gør hun det og så slår hun næsen helt fra.

Spor går ellers fremad igen, jeg har haft hjælp på det sidste stykke tid, jeg har selv gået ved siden af Kleo og stoppet hende når hun gik for stærkt og jeg har så haft en medhjælper til at gå med linen, vi har haft fuld godbidder på og har kun gået ligeud spor i medvind, det ser ud til at lykkedes men hun er godt nok en snyder, hvis hun kan se godbidder fremme på sporet så løber hun frem, og er der den mindste antydning af synlige spor ja så bruger hun øjnene.

Jeg kan ikke sætte pinde op til at markere sporet for så går Kleo efter dem i stedet for at bruge næsen. Jeg kan selv fare vild på en tallerken så det sker tit at jeg ikke kan huske hvor sporet var, rigtig noget bøvlet noget, vi må håbe vi finder ud af det efterhånden Kleo og mig.

 

Kleo’s pels er meget tæt hun elsker at ligge udenfor faktisk ser det ikke ud til at hun bruger hundehuset hun ligger altid i hundegården når vi kommer hjem og hvis man kommer lidt tidligere end normalt sover hun tungt uanset vejr, selv medens der lå sne sov hun i gården.

Når hun bliver lukket ud om morgenen ligger hun tit på måtten foran døren og sover i stedet for at gø for at blive lukket ind, nu hvor vi har brændeovnen i gang om aftenen går Kleo ud i gangen og ligger hun har det alt for varmt i stuen, om natten er hun også begyndt at flytte sig ud på gangen det er for varmt i soveværelset.

Det er sjovt så stor forskel der er på vore to hunde, Luna vil helst ligge foran brændeovnen og sove jo mere varme jo bedre.

 

Kleo er i øjeblikket i en periode hvor hun er bange for de mærkeligste ting poser, høje mænd, barnevogne osv. Det er de mærkeligste ting hun bliver bange for, ofte ting hun har set 100 gange uden at reagere, men pludselig er det det farligste i verden, hun er for det meste nem at få ned på jorden igen og det er jo nok kun en overgang, men lidt anstrengende er det nu, det kan tage lang tid at gå en tur hvis du møder en farlig pose en farlig barnevogn og en mega farlig mand.

 

Apport er ved at være helt på plads, det samme er frit søg sit og dæk, stå kniber det med, jeg kan ikke gå fra Kleo så bliver hun usikker og sætter sig ned.

Spring syntes Kleo er sjovt men hun har alt for meget fart på, hun springer fra toppen af brættet hvis hun får lov, så jeg har linen på hende endnu.

Rundering går faktisk godt, vi har helt på plads at man skal sitte og gø, men halsgivningen kunne godt være lidt kraftigere, det arbejder vi på, men det er lidt en balance gang for hun må ikke blive så meget kørt op så hun rejser sig. Jeg tror det kommer hun er jo da stadig en baby.

Hun er vild med øvelsen, den og frit søg er det sjoveste man kan lege med Kleo.

Frit søg går fint, vi har i perioder lidt problemer med en lille sejrsrunde med genstanden men det kommer nok, hun søger i alt fald med stor iver og syntes tydelig meget godt om den leg.

 

Indendørs går det stadig fremad, vi kan have vores ting for os selv nu, der bliver intet ødelagt mere, og Kleo er god til at lægge sig stille og rolig hen når vi beder hende om det.

Det kniber lidt når der er gæster, men det er lige så meget vore gæster, som skal lære at ignorerer hende når de har hilst, det skal nok komme og det er dejligt at hun er så venlig mod alle.

Der har hele tiden været lidt problemer med Kleo og børn, det er der stadig hun er ikke direkte bange, men er tydelig ikke tryg ved børn, det er muligvis Luna der har smittet af her hun er nemlig panisk angst for børn.

Det er lidt træls at det ikke helt er lykkedes at vende Kleo til det, men vi fortsætter hver gang vi har mulighed for at låne nogle børn, det går da også som det er nu, hun virker ikke bange men helt hen og hilse det vil hun ikke.

 

Kleo bliver mere og mere vagtsom, Luna starter gerne og straks bakker Kleo op de kan give en koncert af den anden verden, Kleo er god til at dæmpe ned igen, hun er stille så snart jeg rejser mig og overtager, Luna bliver ved det lille fjols, men det er jo nok os som ikke har brugt tid nok på den træning da hun var ung.

Det er dejligt at Kleo ikke bare kopierer alle Luna’s dårlige vaner, det var vi ellers lidt nervøse for i starten, men det virker som om vores tilrettevisninger virker godt og selv om Kleo tydeligt har meget respekt for Luna, så er det os som har det sidste ord, det virker også fint at Kleo ikke må være i møblerne selv om Luna må, der har aldrig været problemer med det.

 

Alt i alt er vi godt tilfreds med vores lille nus, hun vokser og bliver stor men er stadig en lille hængemås, hun elsker at ligge på skødet af mor om aftenen og hun har fået tilnavnet myresluger (lang tynd snude med en tunge som konstant kommer ud af munden) 5 min med Kleo og du er plader våd, hun slikker konstant.

(Vi er meget glade for dyret så Gitta og Ole i må selv prøve om i kan lave en magen til).

Man må sige at alt skrider planmæssig fremad, vi  når meget det meste af tiden, lysten har Kleo næsten altid, der er sjov og ballade i hovedet hele tiden, det er en fornøjelse at arbejde med hende.

Kleo 9 mdr.

Kleo er blevet 9 mdr. og hun er blevet stor, vi har været på spor kursus i begyndelsen af december det har hjulpet, Kleo går nogle fine spor nu, vi går slangespor og er begyndt at gå knæk det ser fint ud nu farten er fin lav og Kleo er rigtig god til at afsøge alle fodspor.

Jeg har stadig ikke så meget længde på sporene men vi går 2-3 små spor hver dag, det går fint og det er en dejlig tilfreds hund at tage med hjem.

 

Vi har haft træningspause i kluppen her i december, det har gjort mig lidt sløv, det halter slemt med træningen vi har mange af dagene kun fået gået spor og intet andet.

Vi må da vist tage os sammen og komme i gang igen.

 

Nytår gik over alt forventning Luna er meget bange men Kleo det lille pus tog alt ting roligt, hun var oppe et par gange når bragene blev for høje men var ikke bange snarere nysgerrig, ellers lå hun og sov som hun altid gør om aftenen.

Om eftermiddagen var vi ved stranden og gå en lang tur det er vi tit det er et godt sted at lufte en hund som Kleo, der kan hun styrte rundt og skabe sig tosset uden at risikere at komme for tæt på biler eller mennesker.

 

Det med andre mennesker er faktisk lidt et problem, Kleo er ekstrem venlig og kan ikke forstå at ikke alle mennesker syntes hun er vidunderlig.

Hun løber hen til alle vi møder, man skal være hurtig og få hende kaldt ind inden hun kommer for tæt på. Når først hun er 5-6 meter fra folk, så hører hun ikke at jeg kalder.

Hun vil hen og hilse og mange mennesker bliver bange når hun kommer styrtende, heldigvis er det kun to gange sket, at jeg ikke har nået at få fat i hende, det er to gange for meget, men hun er jo heldigvis bare glad og gør intet, men hun må selvfølgelig ikke bare løbe hen til alle mennesker på den måde.

Når vi får gæster er det også lidt et problem, Kleo vil gerne hilse og helst vil hun helt op og kysse folk på munden, det er mildt sagt ikke alle som syntes at det er dejligt, og da slet ikke folk i fint tøj, vi er i gang med at lære det lille pus at sidde når man hilser, men det er svært når man nu er så glad.

 

Indkald går ellers i de fleste tilfælde fint nu, det er sjældent at Kleo ikke kommer straks når vi kalder, vi bruger ikke den lange line mere, men har den altid med så den hurtigt kan sættes på hvis der skal lidt genopfriskning til.

Vi træner frit søg på alle vore ture nu, begge vore hunde elsker legen og faktisk lader jeg dem tit konkurrerer om hvem der først finder en genstand, det er noget som kan sætte fart på hundene, Kleo tøver ikke et sekund når der bliver sagt søge, så skal det gå stærkt så ikke Luna finder genstanden først, jeg sørger altid for at der mindst er to genstande så begge hunde finder en.

 

Kleo er blevet meldt til udstilling i Fredericia den12-13 februar, det bliver sjovt at se om dommeren også kan se at hun er den flotteste Tervueren i hele verden, hvis ikke de kan se det må de da vist på efteruddannelse.

Det jeg glæder mig mest til er at se resten af hvalpene, så skidt med hvilken bedømmelse vi får.

Kleo er den bedste uanset hvad, vi skal nok bare se om vi kan få hende lært ikke at hoppe op af folk inden udstillingen jeg er ikke sikker på at dommeren vil blive glad for et kys på munden.

 

 

 

 

 

 

 

Kleo 10 mdr.

Kleo er blevet 10 mdr. og der er sket rigtig meget i min lille hunds liv.

Vi er flyttet i lejlighed Kleo ,Luna og jeg, Vi har fået en dejlig lejlighed med en lille bitte have, haven er ca. den størrelse som Kleo’s hundegård var, så det er noget af en forskel.

Kleo har taget det rigtig flot, hun er meget hurtigt faldet til, efter de første dage hvor lyde fra de andre lejligheder og folk som gik forbi på gangen fik hende helt op at køre slapper hun nu meget af, hun gør ikke af folk der går forbi mere og hun virker rigtig godt tilpas, Luna har det noget værre hun er bange for alle de fremmede lyde og hun savner de daglige rutiner meget.

Vi har været på udstilling og det var da helt til grin, men skidt så har vi prøvet det, faktisk var den kritik Kleo fik rigtig fin men dommeren havde ikke lært noget om behandling af hunde, hun bøjede sig truende over hundene for at se deres tænder Kleo og mange af de andre hunde trak sig ved den behandling og fik derfor betegnelsen kip (kan ikke premieres) nå skidt med det hun er jo ikke nervøs ellers og arbejder godt så det skal nu ikke få lov at ødelægge noget for os, jeg ville bare gerne have haft en præmiering så hun evnt. Kunne bruges til avl senere, det bliver det ikke til nu for jeg stiller under ingen omstændigheder op til det cirkus igen.

Men hvis vi skal se lidt positivt på det så fik jeg endnu engang konstateret at Kleo er eminent god til at stresse af, efter den første ½ time slappede hun fuldstændig af og lagde sig roligt ned når ikke hun skulle vises, perfekt lille hund er hun.

Træningen er ikke blevet til meget, flytningen har forstyrret en del, men nu må vi i gang igen.

Vi har gået en del spor det er en fin øvelse, som tager meget energi når man bagefter skal slappe af i en lejlighed, og det går rigtig godt nu, man skal stadig passe på farten og vi går ofte spor med fuld godbidder og små skridt for at genopfriske, eller går hun fint, både sidevind og slangespor er fint nu.

Rundering er stadig lidt problematisk, hvis Kleo kører for højt så napper hun figuranten, hvis ikke hun sættes højt op, så halser hun ikke godt nok. Det er en balance agt men vi må jo ramme på et tidspunkt.

Frit søg er rigtig godt, for det meste, hun forstår øvelsen og er glad og frisk, for frisk en gang imellem, så styrter hun rundt i stedet for at bestille noget, men 10 mdr. er ingen alder det kommer vel.

Lydigheds øvelserne er gode, det kniber nogle gange med koncentrationen, men hun forstår øvelserne og skal bare blive lidt mere moden.

Alt i alt går det fint og lidt fremad kommer vi da, og et er helt sikkert Kleo er ikke til salg den lille KIP hund  er stadig den bedste Tervueren i hele verden.


Bedømmelsen lyder sådan:
10 måneder, velbygget tæve, smukt hoved, velplaserede ører, god overlinie, hun er velstillet for og bag, kunne have en mere korrekt farve, hun er sandfarvet med pæn sort maske, god bevægelse. 

Kleo 11 mdr.

Så er Kleo blevet 11 mdr. og hun er blevet voksen og følsom, måske ikke så voksen endda men følsom, hun er kommet i løbetid for første gang.

Hvis Kleo vil være som nu, under alle sine løbetider så er det perfekt, der har ingen bøvl været. Bortset fra at hun ikke er god til at holde sig ren, hun drypper noget, men det kan jo komme til næste gang, Luna grisede også mere den første gang, end hun gjorde senere, men ellers er det nu da til at leve med.

 Kleo er sød og rar og lidt morsyg, men det er ikke mere end at hun arbejder rigtig flot, hun vil stadig meget gerne lave noget og selv nu, hvor hun er på 14. dagen er hun lydhør og kommer når man kalder, selv om hun kan se en anden hund.

Jeg har godt nok flyttet luftturene til et område hvor der ikke kommer mange hunde men alligevel.

 

Vi arbejder lidt febrilsk nu, vi er blevet bedt om at stille op til holdturnering pga. afbud, vi er ikke rigtig klar, specielt rundering kniber det med, og det kan stadig knibe at holde koncentrationen i længere tid.

Jeg er slet ikke sikker på at Kleo klarer alle øvelserne lige den dag der er konkurrence, men det er bare alderen som spiller os et pus, hun skal nok blive god med tiden, jeg er nu også sikker på at det ikke skader at starte stille og roligt nu, hun får da prøvet at komme ud blandt mange andre hunde og mennesker, ikke fordi det på nogen måde kan forstyrre hende, det så vi da helt tydeligt i Fredericia.

Nu har vi sagt ja til 2 eller 3 starter og så må vi se hvor galt det går.

Vi er nødt til at gøre det så godt vi kan og lidt point er da bedre end ingen, vi skal af sted første gang den12/3 så må vi se om der bliver noget at grine af, min lille Kleo kan risikere ikke at kunne huske sit navn den dag det sker stadig jævnlig at vi må have den lange line på.

Vi har været på weekend kursus Kleo og jeg, et kursus om hunde og stress ikke fordi Kleo er stresset men det er dejligt at vide noget om, det er jo rart hvis man kan tage noget i opløbet, det var nu lige før de andre medbragte hunde fik stres, det var nemlig lige før kurset at Kleo blev løbsk, hun var med alligevel jeg kunne ikke finde nogen til at passe hende, men hun var ikke meget ude så det gik.

Her var hun for resten igen eksemplarisk, jeg har købt et udstillingsbur, det blev hun sat i på hotelværelset, hun var der 3-4 timer af gangen ikke en lyd hun lagde sig bare og sov, selv om nogle af de andre hunde larmede en del på de andre værelser.

Prima KIP hund, det kan anbefales at købe, (både en KIP hund fra Gitta og Ole, se deres hjemmeside der kommer hvalpe igen til april, og et udstillingsbur).

 

Eller går det fint, Luna er flyttet til et pragtfuld hjem, hun har fået sin egen private schæfer hanhund at jage rundt med, hun bliver mindst lige så forkælet som hun blev her, så det skal nok komme til at gå fint.

Vi har heldigvis en aftale om at jeg skal passe Luna når Hella skal noget så det er dejligt.

Kleo savner hende kan man se, hver gang vi har været ude skal hun lige en runde i lejligheden og se om Silkedyret er tilbage, jeg savner hende nu også meget, det er en mærkelig fornemmelse, men hun har det meget bedre hos Hella end det jeg kunne tilbyde nu, så det må gå.

Ellers er vi ved at falde rigtig til, vi har fået en daglig rytme kørt ind og Kleo er rigtig god til at være alene igen, 5-6 timer er der slet ingen problemer i nu, de sidste timer bygger jeg langsomt på nu så det skal nok komme.

Alt i alt går det fremad vi bliver gode Kleo og jeg, det tager bare lidt tid.

 

Kleo 1 år

12 mdr. det er det samme som et år, det er meget og alligevel ikke, Kleo er stadig mors lille hundehvalp, men samtidig er hun bestemt blevet stor, siden hun var i løbetid har hun udviklet sig meget, desværre ikke kun godt.

Kleo er blevet meget morsyg, faktisk så meget at det er lidt af et problem, hun laver ikke gerne noget uden lige at se på mor først, det er da tit vældig smart men bestemt ikke altid, i øvelser hvor man skal bevæge sig væk fra mor kniber det lidt.

Nu er det ikke kun Kleos skyld jeg har også en stor del af skylden.

Jeg har helt bestemt været for hurtig til at ynke mit lille pus hvis hun har haft problemer, og jeg har brugt meget tid sammen med hende nu hvor jeg er alene.

Det er fint og vi har da også fået trænet en masse, men Kleo er nok kommet lidt for nemt til sin ros, jeg har ikke været god nok til også at forlange lidt af hende.

Vi må have det rettet op nu, bla. Har vi trænet meget med leg med andre mennesker, Kleo skal finde ud af at der er andre end mor som dur, ellers er det svært at arbejde.

Efter udstillingen i Fredericia har jeg også haft meget fokus på at Kleo skal lære at acceptere alle mulige andre mennesker, vi har haft masser af forskellige mennesker til at røre hende og give godbidder, faktisk er det meget tydeligt at Kleo ikke bryder sig om nærkontakt med andre end dem hun kender meget godt.

Det ville nok ikke være et problem hvis ikke hun skulle bruges til det hun skal, men det dur ikke hun trækker sig for figuranter og dommere, så det må vi have rettet op.

Kleo er ikke bange for de forskellige mennesker, men hun gider ikke berøres specielt ikke i hovedet, så trækker hun sig. Det er da heldigvis noget som kan læres så det arbejder vi med.

Kleo skulle have været med til holdkonkurrence men det har vi måtte aflyse, den lille trold havde helt tydelig fået opfattet noget helt galt ved rundering, der var ingen tvivl om at Kleo mente at øvelsen måtte handle om at man springer ind og sætter tænderne i figuranten, hvorefter man gør.

Ups ikke så godt, det har vi pillet af igen, men nu må vi lige have en mere kraftig halsgivning på og samtidig være sikker på at tænderne ikke kommer frem igen.

Det er nu mega besværligt når man skal afkode en adfærd før man kan komme videre, men det viser lidt om hvor hurtig min lille Tervueren er, hun fatter hurtigt også det hun ikke skulle fatte.

Ellers går det utrolig godt, Kleo er meget dygtig til frit søg, hun afleverer glad og gerne, og søger så flot.

Spor går også utrolig godt, der er hun rigtig god, vi arbejder meget på alle mulige underlag og det er så flot det hun laver, hun har ingen besvær ved knæk, arbejder fint i sidevind og rimelig i modvind, det eneste sted hvor det kniber er ved vej overgange, det syntes Kleo er svært.

Vi har gået mange forskellige underlag og der er faktisk ikke nogen steder hun har rigtige problemer, hun har en tendens til at gå lidt for stærk på græs, men det er nok fordi hun har let ved det.

Raps, lyng og bar jord er ingen problem.

Jeg arbejder stadig med mange godbidder, der er ophold på sporet uden godbidder men de kommer så i byger igen. Vi går spor vær dag, det er en dejlig ting at gøre en hund træt med, og samtidig er det sjovt for mig også. Vi er heldige at bo tæt på græs og raps, og vi springer med så snart nogen skal andre steder hen, vi har været i lyng i dag, det gik også fint.

Vi træner fri ved fod, sit, dæk, stå og apport hver dag, frit søg træner vi også mindst 3-4 gange ugentlig, spring  og rundering trænes ikke helt så tit men mindst en gang ugentlig.

Alt i alt går det vældig godt, og hold da helt op hvor er jeg glad for min lille hund, den er alle pengene vær.

Jeg får billeder ind så hurtigt som muligt, har lidt problemer med kameraet men det skal nok blive ordnet.

Kleo 13 mdr.

Kleo 13mdr.

Kleo er blevet 13 mdr. og hun er bestemt ikke blevet mere rolig, vi har for ca. 1 mdr. siden skiftet foder, det har givet noget mere energi til Kleo, hun er i gang dagen lang og er ikke sådan at køre træt.

Jeg har, som mange sikkert har læst, modtaget et indlæg i gæstebogen omkring vores træning, jeg kan godt forstå hvad der menes med det, men jeg vil lige understrege at Kleo på ingen måde bliver presset.

Vi træner rigtig meget, men det er leg det hele, jeg kan garantere at Kleo har det mindst lige så sjovt som mig, jeg ville ønske at de som mener at jeg træner for meget og går for hurtigt frem, kunne komme og se os når vi træner.

 

Vi har nu fået rundering på plads, det virker fint og Kleo har ikke nappet nogen i meget lang tid, så det tror jeg vi har nu, der skal selvfølgelig hele tiden arbejdes med det, men det virker fint.

Måden vi har fået pillet uvanen af på er at figuranten hver gang Kleo har nappet, har stoppet øvelsen og er gået ud til mig, dvs. Kleo er blevet ignoreret hvis hun har nappet og kun belønnet når hun har sat sig foran figuranten og har halset.

Vi har ikke sagt nej eller noget kun ignoreret hende.

Sit, Dæk og stå er helt på plads, vi træner det hver dag og Kleo er vældig dygtig.

Apport er ved at være helt på plads nu, det har knebet lidt med at side ved aflevering og Kleo har været lidt løs, dvs. hun har tabt apporten inden hun fik den afleveret, vi har fået det hele på plads nu, jeg har brugt en klikker til det og det har bare virket.

Spor går stadig vældig godt, ingen problemer overhovedet, Kleo går så fint og vi er ved at have god længde på nu.

Vi går mest græs nu, mest fordi det er svært at finde arealer til spor nu hvor kornet er for højt.

En af de ting som vi har haft mest travlt med den sidste mdr. er katte, jeg har fået lov at låne 12 hk. Jord til spor træning, men der er mange katte, det har Kleo haft meget svært ved at vende sig til, ikke sådan at hun er gal på dem slet ikke, men hun vil gerne lege med dem, og det vil kattene ikke, så de løber, så skal man have godt fat i Kleo, hun har meget svært ved at lade dem løbe, de skal da fanges så man kan lege med dem.

Det hjælper efter hånden på det , men det har været en sej kamp og mine arme har godt nok været tæt på at blive rykket af led mange gange.

Jeg tror det kommer, men helt på plads er det stadig ikke.

Som træningen ser ud nu regner, jeg med at blive klar til de første konkurrencer sidst på sommeren, det er i alt fald planen nu, men lad os nu se, hvis ikke vi når det i år så gør vi næste år.

Kleo er ikke blevet mindre dejlig, den bedste hund i verden bor hos mig, hvor heldig kan man være.

Kleo 14 mdr

Kleo er blevet 14 mdr. og der er sket rigtig meget igen, det vigtigste er nok at vi er flyttet , denne gang er vi flyttet på landet.

Vi bor nu på en lille ejendom 9 km. Fra Haderslev og nej hvor er her dejligt.

Kleo har fået hundegård igen og det nyder hun, også indendørs har vi fået masser af plads.

Træningen går det lidt sløjt med lige nu, vi har haft travlt med flytningen og har ikke brugt så meget tid på træning.

Det vi har gjort mest ved er spor, vi bor nu 5 min. Gang fra en pragtfuld bøgeskov, her har vi gået spor, det er sjovt og der er masser af udfordringer, det går simpelthen så fint, Kleo går som havde hun aldrig bestilt andet.

Vi gennemgår sit, dæk og stå næsten dagligt, frit søg er stadig en af de ting vi laver meget, Kleo elsker det og det er nu en dejlig nem måde at få en træt hund med hjem.

Ellers er tiden mest gået med lange ture i omegnen og træning i omgang med katte, det med kattene går fantastisk fint nu, faktisk er Kleo blevet gode venner med 2 af de 5-6 katte som er her, hun har også fattet at man ikke må løbe efter kattene, men det er svært hun tripper noget rundt hvis der er gang i kattene.

Her er en lille killing på omkring 10 uger den har fundet ud af at Kleo’s mad smager vældig godt så når hun spiser kommer killingen og spiser med, den kravler simpelthen op i madskålen og Kleo må stå og puffe den væk med snuden så hun kan få lidt af sin mad.

Kleo er for resten blevet omdøbt til Kinesisk hårløs, hun har stort set smidt alt pelsen, jeg må have børsten i gang dagligt lige nu og alligevel sidder der en halv Tervueren i gulvtæpperne dagligt, pu ha det er træls, men nu kan hun da snart ikke smide mere, så må vi bare vente på at der kommer noget igen.

Ellers nyder vi bare sommeren Kleo og jeg.

 

 

Kleo 16 mdr.

Kleo er nu blevet 16 mdr. og er ved at få pels igen, vi var en tur omkring dyrlægen for lige at sikre os at intet var galt, men hun blev erklæret frisk og rask.

Vi har de sidste 2 mdr. givet et tilskud af lakse olie, det har måske hjulpet eller også er det bare nu hun vil have pels, men skidt med hvorfor det er dejligt at pelsen kommer hun har mildest talt lignet jeg ved ikke hvad de sidste par mdr.

Eller går alt godt, vi har det dejligt på landet, her er masser af nye ting at lære, vi har lidt problemer med rådyr og harer det er ikke nemt at løse, vi ville så gerne have Kleo til at gå løs her er ca. en kilometer til nerme4ste asfalt vej og det ville da være rart bare at lade Kleo gå rundt på gården og markerne her omkring men så snart hun ser et dyr er hun væk, hun kommer hurtigt igen men jeg vil ikke have at hun render efter dyrene, og der kunne jo være et rådyr lam en dag.

OBS hvis nogen har et godt råd til hvordan man lærer hunden det så giv mig et praj.

Efter lidt sommerferie og lidt flyttestress er vi nu ved at være godt i gang med træningen igen, vi har faktisk ikke nogen rigtige problemer mere, lidt ”ulydighed i frit søg” dvs. Det kan af og til tage lidt tid at komme ind med genstanden, jeg har ikke rigtig gjort så meget ved det, jeg tror bare det er et udslag af Kleos livsglæde, det skal nok komme, jeg har på det sidste gjort det at jeg ofte har 2-3 eller 4 genstande ude, så Kleo ikke ved om hun skal ud og finde en til når hun kommer ind med den første, det hjælper lidt, når legen ikke er forbi når man kommer med den første så er det lige som om den kommer hurtigere.

Apport er på plads, der er af og til lidt cigar rygning, jeg ved faktisk ikke hvordan jeg skal løse det, Kleo vil ikke tage apport bukken kun en glat pind.

Jeg regner med at træne med klikker og apport buk og på den måde få Kleo til at tage den, men foreløbig går det fint med den glatte.

Spor går sådan set fint men vi har lige fået høstet og har gået lidt på stupmark det var ikke godt, Kleo er ikke glad for at få næsen ned, samtidig har hun meget svært ved at koncentrerer sig hvis der er andre med.

Jeg er begyndt at lægge lange lige spor med mange godbidder på tværs af stupmarkerne, samtidig skal jeg have inviteret andre med så vi kan få trænet næsen ned og koncentration.

Det skal nu nok komme, på alle andre underlag går det stadig fint ingen problemer overhovedet.

Rundering træner vi stadig en del, det er meget lang tid siden Kleo har nappet nogen så det er vi nok ovre, vi træner for at få lidt kraftigere halsgivning, men faktisk ser det fint ud nu og her er hun klar til konkurrence.

Faktisk er det eneste jeg gerne vil have lidt på plads nu spring og aflevering ved frit søg, begge steder er det nok Kleos glæde som spiller os et pus, der skal lige pjattes lidt rundt før hun har tid til at komme.

Alt i alt går det fremad og vi har det godt Kleo og jeg.

 

 

 

Kleo 18 mdr.

Kleo er nu blevet 18 mdr. og hun er kommet i løbetid for anden gang, egentlig har hun opført sig ganske pænt, hun er lidt ud til bens engang i mellem og jeg har ikke været på træningspladsen med hende.

Jeg har trænet en del herhjemme og det er så men gået meget godt, sit, dæk stå og apport er på plads i alt fald på hjemmebane, jeg har ikke trænet spring og rundering de seneste 2-3 uger og frit søg har jeg ikke trænet ret meget det går nu ellers fint, faktisk kommer hun ind med genstanden øjeblikkeligt nu så egentlig tror jeg ikke jeg får problemer med det.

Spor derimod har jeg trænet meget, det er nu så sjovt og Kleo gider meget gerne, vi har trænet på stup, harvet stup og lidt på græs, det går alt sammen fint igen, jeg har ikke haft nogen med de sidste 3 uger men det skal snart prøves igen sidste gang der en med som gik bag ved os var Kleo meget påvirket af det, så det skal helt klart trænes.

Kleo har næsten vænnet sig til at være landhund vi har ingen problemer med høns og katte nu, men rådyr og harer øv, jeg kan simpelt hen ikke stoppe hende hvis vi rejser en hare eller et rådyr det er træls, jeg har prøvet at træne det med lang line på og hun springer ikke efter dem når linen er på, men så snart linen er af så er den gal, det er rigtig træls, jeg tør ikke rigtig slippe hende på marken lige nu, der er mange harer og rådyr lige nu og jeg vil ikke have hun render efter dem.

Ellers er hun den sødeste hund i verden, altid glad og klar til ballade, hvis hun ligger på gulvet ruller hun øjeblikkelig om på ryggen hvis nogen går forbi, så skal der kløs på maven.

Hun er næsten altid venlig over for vore gæster, her kommer mange forskellige mennesker og faktisk skal Kleo bare se de fleste et par gange så hilser hun glad når de kommer, der er nogle få som hun ikke kan lide dem gør hun af når de kommer og ignorerer dem ellers, her springer hun væk når de prøver at klappe hende, men ellers går hun glad hen til alle, de problemer der har været da Kleo var yngre med børn er væk nu, hun er glad for næsten alle børn, når blot børnene er hundevenlige, Kleo bryder sig ikke om børn eller voksne for den sags skyld som stormer frem mod hende, så trækker hun sig tilbage, hun bryder sig heller ikke om at folk klapper hende ovenpå hovedet, de mennesker som kommer her tit kan få lov men fremmede og også de fleste børn kan ikke hun springer simpelthen tilbage.

 

Kleo er slet ikke bange for traktorer, biler osv. Hun kan gå lige ud foran traktoren, det betyder at hun næsten altid bliver sat ind i traktoren når hun er med i marken, det elsker hun, hun kan side i timevis og stirre ud på alt det interessante, måger er især vældig sjove.

Kleo er stadig verdens dejligste hund.

Kleo 19 mdr.

Kleo 19 mdr.

Kleo er blevet 19 mdr. og har været til klup konkurrence, det var ikke så godt, netop denne dag kunne Kleo slet ikke huske hvad øvelsen frit søg går ud på, vi blev stoppet efter 3 min. Kleo lavede absolut intet, hun fik snuset lidt rundt, tisset engang og ellers bare gloet måbende på mig, ”søg hvad betyder det egentlig mor”?

Springet måtte vi også vinke farvel til, lige før os var der en Rotte hanhund oppe og han valgte at lette ben op af brættet, så springer Kleo ikke hun har stor respekt for den hund og hvis den ejer brættet så skal hun bestemt ikke nyde noget.

Men ellers gik det ganske godt, dæk, sit og stå fuld point, rundering 19 af 20 mulige, lidt fradrag i apport for en ekstra plads kommando og kun 13 point i lineføring, her var hun alt for ukoncentreret.

Alt i alt er jeg egentlig ganske godt tilfreds.

Så har vi været på udstilling og her gik det over alt forventning, nøj hvor var min lille hund dygtig og charmerende, hun var helt vild med dommeren og fik sine glade øjne på, så er hun simpelthen uimodståelig.

1. præmie 2. vinder og CK, 3. bedste tæve flottere kan det næsten ikke gøres når man er en grå Tervueren. Stort tak til Ole som fremviste så flot, det var alt i alt slet ikke nogen tosset dag, og det bedste er næsten at nu har vi hvad vi behøver for en avlsgodkendelse, så ikke mere udstilling til os.

Næst punkt er at Kleo skal røntgenfotograferes når det er klaret er vi klar til at lede efter den helt rigtige far til et kuld hvalpe. Det bliver spændende.

Vi får da også tid til at træne lidt i øjeblikket arbejder vi mest med genstande, jeg er nødt til at have Kleo sat lidt op igen, det vil forhåbentlig hjælpe på frit søg, hvis det at finde genstanden bliver mega sjovt så må hun da kunne huske hvad det betyder.

Lineføring træner jeg også igen, jeg har indkøbt nogle tennis bolde til belønning, det har allerede hjulpet en del, jeg skifter belønning tit nu, bold, godbidder, bidepølse osv. Kleo ved aldrig hvad der kommer så håber jeg at kunne fastholde interessen lidt længere, der er da heldigvis lang tid til næste konkurrence så mon ikke vi når det?

I det daglige går det rigtig godt med Prinsessen, hun er dejlig nem at have nu, rolig indendørs og altid klar til pjat ude, venlig overfor de fleste mennesker og alle hunde vi har mødt, der er nogle enkelte hunde og mennesker hun ikke går hen til, men for det meste vil hun gerne lege med alle hun møder.

Alt i alt ser det godt og lovende ud lige nu, intet at klage over herfra.

Kleo 2 år

Kleo næsten 2 år

 

Kleo er snart 2 år og  må siges at være ved at være voksen, og uf hvor er hun dejlig, masser af gang i det når der skal arbejdes og dejlig rolig og nem indendørs.

Vi har været til vores første rigtige konkurrence og det gik rigtig godt, 130,55 point nok til den første halve oprykning til B klassen, det var rundering som gik galt, jeg ved faktisk ikke hvorfor det er normalt Kleo's bedste øvelse men det gik helt i vasken vi fik for svag påvisning ingen hals og hun gik fra figuranten, meget mærkeligt det har hun aldrig gjort før.

Ellers var der lidt i lineføring  lidt uro i stå og lidt langsom sit, resten gav fuld point så det var fint.

Kleo har lige været i sin 3 løbetid, her var hun godt nok træls, hun var faktisk fra starten helt oppe at køre og ville hen til alle hunde vi mødte, rigtig anstrengende, men skidt det er overstået og selv om det kun er en uge siden er Kleo allerede sit gamle jeg igen.

Vores træning kører stille og rolig, vi træner normalt 1-2 gange dagligt og 2 gange ugentlig sammen med andre, det kører stille og roligt nu, vi har ingen særlige problemer det skal bare finpudses det hele, især lineføring skal der arbejdes på, men det skal nok komme jeg har taget klikkeren lidt i brug her, jeg er ikke helt tilfreds med kontakten, det træner vi meget, ellers holder vi bare ved lige.

Spor skal der arbejdes lidt med igen, jeg har sløset lidt for meget med knæk og har fået lidt vel meget rod, det arbejder vi med nu, det skal nok komme igen.

Rundering som jeg jo ellers syntes gik så godt skal jeg have trænet mange forskellige steder det er nok det som gik galt tror jeg men jeg er godt nok ikke sikker, vi prøver at træne frem til næste konkurrence på så mange nye steder som muligt, så må vi se.

Alt i alt er der intet at klage over, Kleo er lige præcis den hund jeg altid har ønsket mig.🙂

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.08 | 13:22

Send mig lige en mail på holtevej16@bbsyd.dk, vi har plads men jeg vil gerne lige høre lidt mere om hunden før jeg siger ja 😉

...
27.08 | 13:18

Har I plads til en tæve fra d. 17/9 til d. 20/9.
Hun er 11 år gammel og blanding mellem bordet collie og australsk hyrdehund.
Hun er en smule egen.

...
16.07 | 11:53

Det koster 100 kr pr ekstra hund over to, dvs 460 kr for tre hunde.
Mvh Bodil

...
16.07 | 11:22

Hvad koster det at have 3 hunde i pension? De kan være i samme box

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE